Ηλεκτρονικό επιχειρείν (E-Business) από Ευθύμιος Θεοτοκάτος


Ανάρτηση Τρίτη 12 Μαΐου 2015
Με τον όρο αυτό εννοούμε κάθε επαγγελματική δραστηριότητα που πραγματοποιείται μέσα από το διαδίκτυο.

Ο πρώτος άνθρωπος που εφηύρε το ηλεκτρονικό επιχειρείν ήταν το 1979, ο Άγγλος εφευρέτης επαγγελματίας και καινοτόμος για την εποχή του Michael Aldrich. 4 χρόνια πριν την επίσημη δημιουργία του παγκόσμιου διαδικτύου Internet ο Michael Aldrich θα κάνει ένα πείραμα. Θα ενσωματώσει έναν μικρό υπολογιστή σε μια τηλεόραση και θα την συνδέσει με το τηλεφωνικό δίκτυο του σπιτιού μιας γιαγιάς ονόματι Jane Snowball.

Η Κυρία Snowball θα χρησιμοποιούσε το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης για να πραγματοποιεί Online παραγγελίες αφού ήταν γερασμένη και ανήμπορη να πάει μόνη της μέχρι το supermarket. Με το τηλεκοντρόλ επέλεγε τα ψώνια της, πατούσε τον τηλεφωνικό αριθμό του supermarket και ξεκίναγε η αυτόματη τηλεφωνική κλήση. Με την κλίση αυτή αποστέλλονταν η παραγγελία της ψηφιακά μέσα από το τηλεφωνικό δίκτυο του σπιτιού της στο supermarket. Στο τέλος το supermarket παραλάμβανε την παραγγελία της και την εκτελούσε. Ένας παραγγελιοδότης ερχότανε στην πόρτα της και της έδινε τα πράγματα της και εκείνη τα πλήρωνε με αντικαταβολή.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η μεγάλη επανάσταση που θα επακολουθούσε με το Ηλεκτρονικό επιχειρείν (E-Business) μέσω Internet. Σήμερα μπορούμε με ευκολία να μπούμε μέσω Internet στα ηλεκτρονικά καταστήματα, να κάνουμε σύγκριση τιμών να αναζητήσουμε τα προϊόντα που θέλουμε και στο τέλος να τα αγοράσουμε είτε με πιστωτική κάρτα είτε με αντικαταβολή.


 


Καλέστε μας για να λάβετε συμβουλές σχετικά με την ιστοσελίδα σας. Αν θέλετε να μάθετε το πως μπορείτε να βελτιώσετε τους μηχανισμούς σας, πως να αυξήσετε τις πωλήσεις σας και πως να βελτιώσετε το ηλεκτρονικό σας μάρκετινγκ, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.