Διαχειριστής Ιστοσελίδας CMS από Ευθύμιος Θεοτοκάτος


Ανάρτηση Σάββατο 2 Μαΐου 2015Κάθε ιστοσελίδα είναι φτιαγμένη από κώδικα html, css και javascript.  Αυτές όμως είναι γλώσσες απεικόνισης και προγραμματισμού που χρησιμοποιεί κανείς για να φτιάξει μια ιστοσελίδα και αυτό δεν είναι εφικτό από όλους.

Άρα πως μπορεί κάποιος να διαχειρίζεται μια ιστοσελίδα χωρίς να ξέρει τις γλώσσες αυτές?
Την απάντηση έρχεται να δώσει το CMS (Content Managment System ή Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου).

Το CMS λοιπόν δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πρόγραμμα που φτιάχτηκε χρησιμοποιώντας ως υλικά άλλες γλώσσες προγραμματισμού ώστε να δημιουργηθεί ένα σύστημα ή πρόγραμμα που να βοηθά κάποιον που δεν γνωρίζει από html κλπ.., να αλλάζει την δομή η το περιεχόμενο συγκεκριμένων τμημάτων πάνω στην Ιστοσελίδα του και από μόνος του.

Με απλά λόγια, για να στείλει κανείς ένα SMS, δεν χρειάζεται να γνωρίζει την γλώσσα προγραμματισμού του συστήματος του κινητού του αλλά του αρκεί να χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα αποστολής μηνυμάτων που είναι ήδη προεγκατεστημένο στο κινητό του.

Υπάρχουν πολλά CMS που κυκλοφορούν στην αγορά και τα περισσότερα από αυτά διατείθενται δωρεάν προς κατέβασμα και εγκατάσταση. Τα κυριότερα απο αυτά είναι τα joomla, drupal, wordpress.

Ωστόσο να μην ξεχνάμε πως η σύνδεση της ιστοσελίδας μας με κάποιο CMS απαιτεί και τις ανάλογες γνώσεις. Μπορεί λοιπόν να μάθει κανείς διαβάζοντας ή μπορεί απλά να προσλάβει έναν προγραμματιστή για να του συνδέσει το CMS με την ιστοσελίδα του.

Άρα για να συνοψίσουμε, ένα CMS είναι ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί κανείς για να διαχειριστεί την ιστοσελίδα του χωρίς να έχει γνώσεις προγραμματισμού.


Καλέστε μας για να λάβετε συμβουλές σχετικά με την ιστοσελίδα σας. Αν θέλετε να μάθετε το πως μπορείτε να βελτιώσετε τους μηχανισμούς σας, πως να αυξήσετε τις πωλήσεις σας και πως να βελτιώσετε το ηλεκτρονικό σας μάρκετινγκ, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.